Surveillance controlerondes

Surveillance controlerondes

Deze preventieve controlerondes zijn, anders dan bij een alarmmelding, rondes die dagelijks gemaakt worden op elke gewenst tijdstip of tijdrooster. Dit kan individueel per object worden uitgevoerd, maar ook collectief op bijvoorbeeld een industriegebied of winkelcentra we noemen dit ook wel collectieve surveillance. Hierbij zijn er meerdere opdrachtgevers (bijvoorbeeld de VvE danwel een winkeliersvereniging die het keurmerk veilig winkelen wil introduceren) binnen een kleine straal waarbij de kosten ook worden gedeeld.

De rondes bestaan uit de volgende werkzaamheden:

 • het object wordt intern en extern gecontroleerd;
 • alle brandgevaarlijke situaties worden (tijdelijk) opgeheven of verholpen;
 • ramen en deuren worden indien nodig afgesloten;
 • alle verlichting en eventuele stroomverbruikers zullen worden uitgeschakeld;
 • er wordt aan het einde van de dag gecontroleerd op eventueel aanwezige personen in verband met insluiting. Dit kunnen werknemers of bezoekers zijn, maar ook ongewenste personen in geval van een insluiping;
 • Na de controleronde aan het einde van de dag wordt het object volledig afgesloten zodat niemand na openingstijd het object onbevoegd kan betreden.
 • Tijdens het afsluiten worden eventuele alarmsystemen ingeschakeld.

De voordelen van collectieve surveillance & sluitrondes

Soms is het handiger om controlerondes uit te laten voeren voor meerdere bedrijven tegelijk. Zo kan het zo zijn dat er een gezamenlijk terrein is dat meerdere bedrijven met elkaar delen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een bedrijventerrein dat ‘s nachts wordt afgesloten en waar meerdere bedrijven gebruik van maken. Maar ook in een winkelcentrum is er vaak een gedeelde ruimte waar een collectieve surveillance het beste bij zal passen. Er zijn meerdere in deze gevallen dus meerdere bedrijven die baat hebben bij de collectieve surveillance. Een van de voordelen van een collectieve surveillance is daarom ook dat de kosten kunnen worden verdeeld over de verschillende bedrijven.

Neem contact op

Binnen 24 uur nemen wij contact met u op

  ContactpersoonBedrijfE-mailadresTelefoonnummer

  Beveiligers nodig?
  No Kidding Beveiliging staat voor u klaar.

  Stroom besparen met behulp van surveillance controlerondes

  Tijdens de sluitronde wordt erop gelet dat alle lampen zijn uitgeschakeld. Het gebeurd namelijk bij veel bedrijven regelmatig dat mensen lampen vergeten uit te zetten wanneer ze het gebouw verlaten. Het kan vervolgens erg veel stroom en dus geld kosten wanneer lampen in het gebouw onnodig aan blijven staan. Bij de surveillance wordt echter niet alleen gelet op eventuele lampen die nog aan staan maar ook aan andere apparaten. Dit kan onder andere gaan om computers die mensen vergeten zijn om af te sluiten. Tenslotte zijn verwarmingen ook grote stroomverbruikers die vaak aan blijven staan en deze kunnen dus ook worden gecontroleerd tijdens de surveillance.

  Inbraak tegengaan met behulp van surveillance controlerondes

  Een van de belangrijke en veel voorkomende redenen voor mensen om surveillance controlerondes uit te laten voeren is om inbraak tegen te gaan. Bij het tegengaan van inbraak kun je denken aan het controleren op aanwezige personen bij de sluiting van het gebouw. Ook het controleren of alle ramen en deuren correct zijn afgesloten hoort bij de inbraakpreventie. Wanneer ramen of deuren niet goed zijn afgesloten zorgt dit namelijk voor een groter risico op inbraak. Bij de surveillance controle zal het gebouw of terrein vervolgens ook volledig worden afgesloten zodat niemand deze kan betreden. Als laatste worden tijdens de surveillance controlerondes ook de alarmsystemen ingeschakeld wanneer deze aanwezig zijn.

  Bel ons direct +31 20 82 24 930 of stuur ons een bericht
  MEER INFO? BEL NU: 020-8224930